03 Hoe werkt de programmeeromgeving van GC Wizard?

De programmeeromgeving bestaat uit twee delen:

  • een invoer gedeelte;
  • een uitvoer gedeelte;

Als je de functie opent, zie je eerst alleen het invoergedeelte. Afhankelijk van wat je GC Wizard laat doen, zullen het uitvoergedeelte of andere onderdelen verschijnen.

Het invoer gedeelte

Het invoergedeelte begint met een veld waar je een script kunt schrijven. Dit wordt het programmeervenster genoemd. Hieronder staan een paar knoppen:

AfbeeldingNaamOmschrijving
Screenshot of the run buttonStartknopAls je op deze knop drukt, begint het script en zie je het resultaat in het uitvoergedeelte.
Screenshot of the Load buttonLaadknopHiermee kun je een bestand laden vanaf je apparaat of via internet. Als je kiest voor “Apparaat”, opent een knop de bestandsverkenner van je apparaat. Kies je “Internet”, dan verschijnt een veld waar je de URL kunt invoeren.
OpslaanknopHiermee open je de bestandsverkenner van je apparaat. Je kunt kiezen waar en onder welke naam je het bestand wilt opslaan.
Screenshot of the clear buttonWissenknopDeze knop wist alle tekst uit het programmeervenster.
screenshot of the help buttonHulpknopDeze knop opent de online handleiding.
LocatieknopHiermee verschijnt een scherm om coördinaten in te voeren.
De Actie knoppen in de functie GC Wizard Script

Het uitvoer gedeelte

Als je op de Startknop drukt, begint het script en zie je het resultaat in het uitvoergedeelte. Als je variabelen hebt gebruikt in het script, worden deze getoond in de Geheugendump.