03 Hoe worden formules berekend?

Wat doet de formule calculator anders dan een gewone rekenmachine?

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Multimediasoftware

Automatisch gegenereerde beschrijvingHet berekenen van de formule gebeurt intern met behulp van de formulecalculator. Het verschil met een gewone rekenmachine is dat een formule niet wordt berekend met een vastgestelde set variabele waarden, maar dat alle bereiken van alle variabelen worden gecombineerd.

Wanneer de formulecalculator alles heeft berekend, wordt het resultaat doorgegeven aan de interne coördinatenparser. Daarna wordt er geprobeerd om hiervan een geldige coördinaat te maken.

Waarom krijg ik geen resultaten?

Het hele proces kan op verschillende plaatsen mislukken.

Zo kan het zijn dat de formulecalculator geen geldige wiskundige expressie vindt of dat er hier iets kan worden berekend, maar er dan geen bekend coördinatenformaat uitkomt.

Mogelijke redenen kunnen zijn:

• Niet alle variabelen zijn ingevoerd
• Sub formules zijn niet geschreven tussen vierkante haken
• N en E voor noord en oost worden gezien als variabelen, als er ook de variabelen N en E zijn (oplossing is om simpelweg noord-N en oost-E weg te laten)
• Resultaten van formules of subformules bevatten onverwacht een min-teken of een decimale waarde
• Het coördinatenformaat werd niet herkend

Hoe worden de coördinaten aan mij getoond

De resultaten worden samengevat in een lijst met coördinaten en weergegeven in het gewenste coördinatenformaat. Je kunt ook zien welke waarden van variabelen gebruikt zijn om het coördinaat te krijgen.